Monday, June 29, 2015

Galatasaray'da Kanat Problemi

Hamza Hamzaoğlu, "Saha parselasyonunun en iyi yapıldığı sistem" olarak ifade ettiği 4-2-3-1'i, elinde bu sisteme tamamen tezat oyuncular olmadıkça kullanmaya çalışıyor. 4-2-3-1'in faydaları konusunda hocaya katılıyorum. Özellikle bir büyük takımın hücum gücüne faydası oluyor. Savunmayı öne çıkardığınızda rakipleri ezebiliyor, çok kişiyle hücum bölgesinde olabiliyorsunuz. Barcelona modasıyla birçok kulübün uygulamayı denediği 4-3-3 ise özellikle büyük takımlar için pek kolay bir sistem değil. Özellikle stoperler ile ortasahanız arasına koyduğunuz ön libero hem fiziksel olarak üstün olacak hem de bir pasör olacak! Bunu bulmak pek kolay değil. Mehmet Topal gibi oyuncularla defansif olarak ne kadar avantaj sağlasanız da takımın ağırlık merkezini öne çıkarma konusunda o kadar sorun yaşayabiliyorsunuz. Öte yandan o ön liberonun önünde de çift yönlü oynayabilecek kadar dayanıklı, hücumda da becerikli ortasahalar bulmanız gerekir. Bunlar çabuk ve driplingi olan yaratıcı oyuncular olmalı. Galatasaray geçen sene bu sistemde başarılı olamadı. Melo ve Selçuk göbekten yeterince çabuk ve etkili olamadığı için fazla üretemedi. Hatta Selçuk ıslıklandı vs. Öte yandan Ancelotti'nin 4-2-3-1'inde olsun, Şenol Güneş'in Bursa ve Trabzonspor'unda gördüğümüz 4-2-3-1'de olsun, topa yatkın ve defansif becerisi de olan 2 ortasaha ile, savunma çizgisini de öne çıkararak rakibi kendi yarı alanına hapsetmek mümkün.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

3 comments:

  1. Abi Keita iyidir hastır da her bir tane iyi özelliğine karşılık on tanede kusuru olan adamdır bence yani senin gibi futbol aklı zirve olan birisinde çokta beklemediğim bir transfer modeli örneği ha ne demek istediğini anlıyorum sağ kanata top taşıyan bir adam lazım diyorsun fakat şu ekonomik şartlarda Nani vari bir hamle yerine Bruma gibi 10 gömdüğümüz bir adamı kazanma uğraşımız devam etmeli. Ayrıca katılmadığım bir diğer nokta Yasin ne tam Podolski ne Bruma ikisindende biraz bence ve iki işide CL düzeyini bilemem fakat ligde baya kotardığı ortada yani bence Hamza hoca Yasin ve Bruma yı kanat özellikli Podolski yide forvet özellikli bir kanat olarak düşünüyor artık Sercan ıda kanatta düşündüğünü tahmin ediyorum. Podolski nin çalışkanlığı üzerine ben burada kendini adayacağı bir ortam oluşacağını düşünüyorum özellikle geçtiğimiz yıl kendisi için bence bir ölçü değil. Olcay bu ligde iş yapıyorsa yani herkez bunu söylüyor en azından Podolski ligin altını üstüne getirir. Kesin katıldığım nokta ben millet gibi transfer üzerinden ne yaparsam yapsın Hamza hocaya kötü demem sadece şu takımın dinamik tempolu orta saha ihtiyacını görmemesini kabul edemem ki şu ana kadar bitti denilen iki transferimizde Bilal ve Jem görmediğini düşünmüyorum yani ama çok daha kalite bir isim lazım. Ayrıca şu Ozan la değilde Bursadan neden Serdar ile ilgileniliyor onuda anlamış değilim eldeki çöplerden bir pakat yapıp artık para teklifi ile hem gereksiz kontratlardan kurtuluruz hemde tam ihtiyacımıza yönelik süper bir genç oyuncu almış oluruz.

    ReplyDelete
  2. Son 4 yılda 3 şampiyonluk, 1 şl çeyrek final, 1 şl son 16 ve 2 Türkiye kupası kazanıldı. Normalde bir takım transfer yaparken oyuncunun kalitesine ve sisteme uygunluğuna bakar. Bugünkü Galatasaray için en önemli kıstas ise oyuncunun başarıya aç olması ve iş ahlakının üst düzey olmasıdır. 2 yıl önce bu zamanlar Terim bunu göremediği için o seneyi kaybettik. İnşallah Hamza hoca aynı hatayı tekrarlamaz.

    ReplyDelete
  3. Sinan abi yeni işin hayırlı olsun uzun süre boşta kalmayacağın belliydi zaten :) Sence hangi bölgelere transferle kapatırız yaz dönemini? Bu yönetime hiç güvenemiyorum sağ bek ve ısıran orta saha almayacaklar gibi söylenti bile yok. Sadece Forvet ve kanat transferi yaparsak Şampiyonlar Ligi'nde yine rezil oluruz bence.

    ReplyDelete