Wednesday, July 1, 2015

Yedi24spor.com Röportajı

Galatasaray ve Hamza Hamzaoğlu hakkında merak edilen tüm soruları Sinan Yılmaz ile cevapladık.
1042473_620x410

1) Fatih Terim’in son yılında kadro mühendisliğinde ciddi hatalar yaptığını gördük. Şu an 41 sözleşmeli oyuncu olmasına rağmen hala Felipe Melo’nun bir yedeği yok, o dönemde kadro yabancı sınırlamasına göre uygun değildi. Hamza Hamzaoğlu’nun kadro mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu bağlamda Bilal Kısa transferini değerlendirir misiniz?
Sinan Yılmaz: Sadece Fatih Terim döneminde değil Mancini döneminde de devam etti bu hatalar. Fakat Terim’in 2. döneminden (2002-2004) sonra da Galatasaray ciddi bir maddi sıkıntıya girmişti. Yine o dönem de kadrosunun 40 küsur kişilik bir şişkinliğe ulaştığını da hatırlıyoruz. Sanırım bu biraz da Fatih Terim’in özgüveninden kaynaklanan bir durum. “Hocam Engin yetenekli ama sorunlu, sen adam edersin” diyorlar. Bazen ediyor ama sonra o gidince Engin adam edilemeyebiliyor ve kulübe sorun oluyor. Sonra “Yiğit Gökoğlan, Furkan var potansiyelli ama patlama yapamadı çocuk, sen patlatırsın hocam” diye menajerler öneriyor hoca da bazen patlatıyor Semih Kaya gibi ama çoğu kez de Amrabat gibi elde patlayabiliyor. Nihayetinde de 1-2 sene sonra 40 kişilik kadrolar oluşuyor. Onun döneminde Eboue’den o faydalanabiliyor ama her nedense Eboue gibi istikrar konusunda sıkıntısı olan biriyle 4 yıllık sözleşme yapmak gafletine düşüldüğü için son senesinde hiç maç oynamadan 2.2 milyon Euro ödenen bir soruna dönüşebiliyor. Aslında FFP bunlara çok dikkat çekiyor. “Satmadan oyuncu almayın” diyor. “Nasılsa satarız” diye oyuncu alıyorsunuz sonra Gökhan Zan gibileri, Eboue gibileri Amrabat gibi oyun hırsına sahip olmuyor ve yattığı yerden maaş alıyor, siz de borç batağına giriyorsunuz. Terim’in başlattığı düşünceyi, Mancini de toparlama yoluna gitmedi ve şimdi bu maddi sıkıntı 2 kupalı Hamza hocaya patladı. Taraftar da kronolojik süreci düşünmeden sanki Hamzaoğlu’nun cebinde akrep var zannediyorlar. Yahu yok! Para yok! Ne yapsın adam?

RÖPORTAJIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

1 comment:

  1. GSin transfer listesi:

    - As sag bek
    - As sag acik
    - As defansif orta saha (ball winning midfielder)
    - rotasyon defansif orta saha (ball winning/defending midfielder)
    - yedek kaleci (sizin önerdiyniz gibi yabanci olabilir)
    - as stoper (kule stoper, ranocchia tarzi)
    - rotasyon stoper
    - as forvet

    Söyle olabilirdi:
    - shaqiri (15m €), de jong (X), vlaar/ranocchia(X), perreira (X), podolski (3m €)


    bunlara maximum 20 m euro harcardiniz ama tam takir bir kadro olurdu, cünkü cogunun kontrati zaten bitmisti. cok mu zor bunu yapmak anlamis degilim. Bu kulüp yillik 165 milyon EURO (!) gelir elde ediyor (football deloitte money league: kaynak), 20-25 m euro harcama yapamaz mi?

    ReplyDelete