Sunday, August 9, 2015

Sezona bir hafta kala, Süper Kupa maçı! Takımlar hazır değil!

http://www.footballium.com/kose-yazisi-detay/81-kupa-iyi-takimlar-kotu

3 comments:

  1. Türkiyede ligin devre arası çok uzun olduğu için sezon başı hazırlık kamplarında fazla fizik yükleme yapılmaz. Devre arasında ikinci bir yükleme yapılır. Bu şekilde program ayarlanır. O yüzden de ben kendimi bildim bileli birkaç istisna hariç üç büyükler 5. haftaya kadar çok puan kaybeder. Ama sonra toparlar. Tabi bu arada Avrupa defteri de muhtemelen kapanır ama Avrupa zaten kimsenin umurunda değil.

    ReplyDelete
  2. teknik direktörleri iki sınıfa ayırabiliriz sanırım; 1 eldeki oyunculara göre taktik oluşturanlar ve 2 transferle kendi taktiğine uygun takım kuranlar
    1-terim-mancini
    2-lucescu-hamza (?)
    hamza hoca bence 2. tarza daha uygun bir isim; mevcut ekonomik tabloda ise gerekli yöntem de bu tarz bir hocadır. galatasaray taraftarı ise alışverişte istediği oyuncağı aldıramamış bir çoçuk gibi kendini yerden yere atıyor ve şımarıklık içerisinde; isterim de isterim; yok ama işte para, üstüne bir de mehmet demirkol gibi adamlar da çıkıp diyorki "ben forma aldım, kombine aldım, digitürk aldım; transfer benim hakkım" sanki hiç bu işi bilmiyorlar gibi; borçları rakamları ortada yapısal bir düzenleme yapılmadığı sürece sürdürülebilir değil, bahsedilen bu gelirler giderlerin çok gerisinde; bunu görmek için de ekonomist olmaya gerek yok
    mehmet demirkolu anlıyorum; aziz tarafından oluşturulan algı yönetiminin bir parçası; drogba ve sneijder alınınca bu durum sürdürülebilir değil diye yorumlar yapan adam, şimdi fb dünya borcun altına girince oooooov çok iyi demeye başladı. çünkü bundan kazanç elde ediyor.
    galatasaray taraftarını ise anlayamıyorum; her ortamda gerinerek anlatttıkları uefa ve super kupanın yerli/türkiyede yetiştirilmiş iskeletin doğru yabancılarla desteklenerek
    neler başarabildiğini gördü/görebilir; ama hazırlık maçında bile oyuncusunu ıslıklıyor, geçen seneki mucizede taraftarın hiç bir katkısı yok ki, takım yarışa girince destek geldi zaten, utanmadan bunu başaranlara sosyal medyada hakaret/küfür ediyor bir de
    HH doğru bir lider/teknik adam olarak oyuncusunu öne atmıyor, bunu anlayamdan taraftar da vizyonsuz diyor; halbuki açsın izlesin işte fb-shaktar, ts-robotcniki maçlarını görsün!
    dünya örneklerine baksın, mesala m.city, m.utd(ferguson sonrası), chelsea (morinhosuz) neredeler hani rakamlara bakarsanız ikisinin sürekli şampiyon olması lazım ingilterede
    ya da şampiyonlar ligindeki şampiyon TAKIMlara baksın, "takım" diyorum özellikle!

    kısacası; bu takım başarılı olursa sorumlusu başta t.direktör iken, başarısız olur ise neden öncelikle kendine "taraftar" diyen "şımarık çoçuklar" olacaktır.

    ReplyDelete
  3. Mantık ve rasyonellik çerçevesinde olaya bakıldığında dedikleriniz o kadar doğru ki; insan şu son 2,5 ayda Galatasaray'da yaşananlara baktığında olan bitene hakikaten inanası gelmiyor. Plansızlık ve amatörlüğün paçalarından aktığı bir yönetim ve teknik heyet; yaptığı, söylediği her şey ama her şey o kadar basit o kadar zavallı ki...1 ay önce Sabri'yi övmek için dünya çapında ve bonservissiz alabileceğin bir sağ beki Galatasaray'a yakıştıramayan o zamanın Sportif Direktörü! şimdinin köşe yazarı (aynı zamanda yönetim yer almaya devam ediyor) Cüneyt Tanman; şimdi tutmuş Sabri ideal sağ bek değil demiş. İnanılır gibi değil hakikaten. Bu adamlar koskoca kulüple dalga mı geçiyorlar. Bu kulüpte başkan var mı? Yönetim var mı? Futbol idaresi kimde? Bir teknik direktör veya transferleri planlayan ve icra eden bir kişi veya ekip var mı?
    Dediğiniz gibi çok değil 3 ay önce hatta 6 ay 1 yıl önce bu takımın hangi pozisyona hangi tip oyuncu alması belliyken bu şekilde oyalanmanın sebebi nedir?
    Saçma sapan İbrahimoviç haberleri, sürekli Başkan tarafında verilen gereksiz ve asılsız vaatler ve vadeler (Örn: Hamza hoca ile bir araya gelip konuşacağız, yönetim kurulu olarak toplantı yapacağız, divan kurulundan yetki alalım da hele, uefa'dan haber bekliyoruz, sonra tekrar hocamızla konuşacağız, 14 ağustosu bekleyin yok 5 temmuzu bekleyin, Fenerbahçe elensin de... ) bu nedir yahu?
    Kimse sizden süper yıldız mı istedi? Devre arası bir kişi bile almadınız, kim ne dedi? Bu kadar mı kötü yönetilir? kendi kendinizi zora sokacak, milletin kafasını karıştıracak açıklamalar neden yapıyorsunuz?
    Bu takımdan en az 25-30 adamın gitmesi gerekirken neden hala gitmiyor bu adamlar? tam 3 aydır Melo mevzusu ile takımı meşgul ediyorsunuz?
    Ben açıkçası bütün yönetimin hoca ile birlikte görevi acilen bırakmasını istiyorum. Bu kadar rezalet bir futbol ve kulüp yönetimini Özcan Canaydın ve Adnan Polat'tan beridir görmedim.
    Paçalarından vasatlık ve basitlik akıyor...
    Orta sahaya koşan basan, genç bir oyuncu, sağ bek, stoper, yedek kaleci alıp transferi bitirin. Vidal, dani alves, company değil yahu paranızın yettiği bir adam mı yok? Carole gibi 3 tane adam alın. Bu Kadar!

    ReplyDelete